28e februari 2014

 
God fredag! För att sammanfatta veckan så skriver jag; Skratt, gemenskap, mys, tristess, promenader, "troll sysslor" redovisning fas 2, enskilt samtal med kontaktperson, sorg bearbetning på gång att verkställas.
 
Jag har mått bra denna vecka, försöker verkligen att tänka positivt angående allt som sker. Jag hade enskilt samtal med min kontaktperson i torsdags och då gick vi igenom mina negativa tankar som jag har skrivit upp sedan vi fick papper för det. Papper på negativa tankar: * Dessa tankar dök upp * I vilken situation/händelse * Vad kände jag då * Vad tänkte jag annorlunda. Jag hade bland annat skrivit att jag blev deppig när personalen tyckte att jag behöver förlängning här, att det känns som att det tar sådan tid för mig att bli starkare. Det som är bra med att skriva efter punkterna är att jag verkligen kan se när mina negativa tankar dök upp och det att jag ska försöka tänka annorlunda på en gång och skriva ner ger också mycket. Så, nu ska jag direkt skriva upp mina tankar och sen går jag och kontaktperson igenom det. Men sen sa han att jag även kan skriva ner varför en dag varit positiv, varför jag tror att jag mått bra osv. Det är också väldigt bra för mig tycker jag, ett bra sätt för att försöka tänka mer positivt och se helheten liksom. Sedan ska jag snart få börja med sorgen, jag hoppas på nästa vecka men jag får se.
 
Till nästa torsdag ska jag ha kollat skolan, när sista ansökningsdagen är. För, jag sa till kontaktperson att mitt mål är att plugga vidare och att jag kommer söka nu till hösten då. Kommer jag in så hurra, annars har jag i alla fall försökt. Sedan sa jag att det inte kommer att hålla att bo kvar i Övik för mig och då sa han ungefär; Blir det någon skillnad om jag försöker fixa lägenhet i Umeå tex nu då medan jag är här, så att det är fixat tills jag är klar, än att jag har kvar lägenheten i Övik? Han menade på att jag redan betalar dubbel hyra (här och övik) och att det inte blir någon skillnad då att betala på en lägenhet som är i Umeå istället. Jag är ju ändå inte i min lägenhet i Övik liksom. Jag vet inte. Eller, jag vet vad jag känner och det är att det vore en stor lättnad för mig att ha lägenhet i ny stad redan fixad när jag är klar här, för Övik är för mig bara en negativ klump i hela min kropp.
 
Vad tycker och tänker ni om detta? Förstår ni ens vad jag skrivit? Jag förstår nästan inte själv, krånglade till det lite...
 
Hur som helst, fredag; lätt grupp nu på morgonen, mående check och avslappning. Lunch, panta flaskor på byn och köpte lite götta för det. Nu slappa resten av dagen. Lets dance ikväll. Jag hoppas att ni får en bra och mysig helg familjen.
 
Jätte super mysigt att vi alla kunde ses förra helgen, love it! Jag behövde det. Jag behöver er.
Pusspuss och kramar Joli!
 
I tell you what I want, what I really ,really want I wanna ha ha ha haaaaaaaaaaaaaa
 
 
 
 
 

18e februari 2014

God morgon! Jag mår bra just i detta nu. Jag känner mig glad och jag tycker så mycket om tjejerna här i huset, vilket skapar en slags trygghet hos mig. Vi har ju självklart en pajas här som drar ner oss andra, men vi som tycker om varandra försöker hjälpa varandra där. Det har till och med gått så långt med "den där" som vi kallar henne för att kod orda, (jaja inte så snyggt av oss där) att den person som jag tycker bäst om här i huset vill åka hem om personalen inte gör något åt saken och pratar med kvinnan. Sedan har vi en annan här, hon har sagt att hon inte vill ta hit hennes barn hit eftersom "den där" är på barnen och på något sätt försöker läxa upp dom. Kidsen var här en helg och då var det så. Men nu ska det bli ändring på det som sagt. Intressant att se... Jo, jag ska försöka skriva ner mina känslor och känna efter varför jag mår antingen bra eller dåligt. På så vis kan jag  se om det är något jag kan ändra på om jag mår dåligt, eller ta till mig hur jag tänkte osv om jag mår bra. Försöka sätta ord på varför jag mår just som jag mår, det är grejen.
 
Idag har jag redovisning, ska måla upp mitt familjeträd på tavlan och berätta om relationerna. Det ska inte bli kul. Jag är fortfarande inte säker när jag redovisar. Men sen är det aktivitetsdag idag så halv 1 åker vi till Sandviken för att bowla. Heja! Sedan ska jag och en annan go kvinna göra spenatsoppa till middag. Sen så är det sol och fint här idag så jag ska försöka ta mig upp på en promenad. Har ju som sagt till min kontaktperson här att jag ska börja komma igång med det igen. Nu är det bara nya kortet så att vi kommer in på gymmet som fattas. Herregud vad lat jag har blivit, och vi äter hela tiden här! Men, vi har inte så mycket annat för oss på helgerna och så.
 
Just ja. Våran massös sa till en kvinna, S kan vi kalla henne, för hennes namn på börjar på den bokstaven, haha, att det är bra för kroppen att fasta för att på så vis rensa kroppen. Så S sa att hon skulle göra det och då hakade jag naturligtvis på. Igår började vi och till frukost körde vi på två ägg, två finkrisp och en hallon/banan smoothie. Sedan var det tänkt att vi bara skulle äta flytande, soppor i mängder, resten av dagen. Men, min kontaktperson kom fram till mig och sa; fasta, no good. Det finns visst risk att det ska sätta igång triggers och göra oss sugen på annat, så att säga. Kort fasta, men fick en god och nyttig frukost i alla fall.
 
Gud. Sedan har det ju varit koll i våra rum för ett tag sen. Dom hittade drog verktyg´dvs sprutor osv, en vin flaska och massa tabletter. En här testades positivt på kissprovet - tabletter. Det var obehagligt, fick gå in i personal rummet, granska bordet med dessa grejer och säga om vi kände igen något och vad vi tyckte. Ja ba; det är inte mina grejer, I dont know. Hjälp. Hon som hade verktygen, en nitton åring hade kvar dom sedan förra sommaren. Hon hade inte använt dom liksom. Konsekvens? - förlängning 6 månader, och då har hon redan varit här i tio månader. På tvång. Tjejen drog några dagar efter detta kommit fram. Tog sitt pick och pack och drog mitt i natten. Händer en del grejer här ändå.
 
Jaja har missat att skriva mycket och nu har inte mitt internet fungerat på ett tag, men nu verkar det fungera igen. Konstigt det där. Så nu ska jag börja skriva igen. Men nu måste jag kolla på min redovisning. Gå igenom den framför spegeln.
 
Jag hoppas att ni, min fina familj mår bra och att denna dag blir bra för er.
Kramar Joli

lägg av

Jag blir helt jävla galen! Hade skrivit ett mils långt inlägg nyss och nu blev det något fel så ALLT for bort! Jag blir galen.. får skriva om sen. Fan också va irriterande.
RSS 2.0